imatge

imatge

divendres, 16 de maig del 2008

Adaptació del clàssic Le bourgeois gentilhomme de Molière



Sinopsi de l'obra

M. Jourdain, home bastant ingenu, el pare del qual s'enriquí amb el seu treball com a drapaire, vol adquirir el savoir-faire de l'aristocràcia que visita la cort. Encarrega el vestit més adequat per a la seva nova vocació de gentilhome i es dedica a aprendre tot allò que creu que es important: dominar les armes, el ball, la filosofia... Tots els seus servents parlen d'ell amb menyspreu. Mme. Jourdain i la seva criada Nicole, per altra banda, saben que no es poden adquirir coneixements per actuar com a noble en tan poc temps, i li retreuen constantment els seus desitjos. M. Jourdain es relaciona amb el comte Dorant, un noble arruinat, que s'aprofita d'ell per treure'n profit econòmic. Somia amb casar-se amb la marquesa Dorimène (qui també estima Dorant) i casar la seva filla Lucile amb un gentilhome. Aquesta està enamorada de Cleont qui li demana fallidament matrimoni. Cleont decideix amb l'ajut de Covielle fer-se passar pel fill del Gran Turc i representar una falsa cerimònia. Cap al final de l'obra, M. Jourdain està convençut d'haver aconseguit la més alta noblesa, mentre que tots aquells que li seguien el joc aconseguiren els seus objectius pel seu darrere.

A l'apartat de "Comentaris" podeu opinar sobre què us ha semblat la representació teatral. Ànims, espero les vostres opinions!

Cançó dels pirates

Com que la unitat 8 tracta de la novel·la d'aventures, aquí teniu una cançó titulada L'Himne dels pirates, de l'obra musical Mar i cel...

Vídeo Curial e Güelfa